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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoCONTI, H. Efeito das variáveis operacionais de extrusão nas propriedades funcionais do amido de babaçu extrusado. 1993. 117 f. Dissertação (Mestrado em Tecnologia de Alimentos) - Universidade Federal do Ceará, Fortaleza; Orientador: Geraldo Arraes Maia.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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2.Imagem marcado/desmarcadoDI BELLA, C.; ORICCHIO, P.; CONTI, H.; REBELLA, C. Utilización de Imágenes Satelitales para la Zonificación de heladas en la Provincia de entre Rios, Argentina. Revista Brasileira de Agrometeorologia, Santa Maria, v. 5, n. 2, p. 269-274, 1997.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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3.Imagem marcado/desmarcadoCAPALBO, D. M. F.; MORAES, I. O.; CONTI, H. H. Utilização da manipueira na produção de Bacillus thuringiensis por fermentação submersa. Arquivos do Instituto Biológico, São Paulo, v.57, p.33, 1990. Suplemento.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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4.Imagem marcado/desmarcadoCAPALBO, D. M. F.; MORAES, I. O.; R. SOBRINHO, M.; CONTI, H. H. Obtenção de bioinseticida a base de Bacillus thuringiensis em novos meios de cultura. Pesticidas Revista Tecnico- Cientifica, Curitiba, v.1, n.1, p.13-19, 1991.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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5.Imagem marcado/desmarcadoCAPALBO, D. M. F.; MORAES, I. O.; SOARES, C. M.; CONTI, H. H. Utilização de subprodutos agroindustriais na obtenção de esporos de Bacillus thuringiensis. I. Fermentação submersa. In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 2., 1990, Brasília. Resumos. Brasília: EMBRAPA-CENARGEN, 1990. p.92 (EMBRAPA-CENARGEN. Documentos, 13).

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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6.Imagem marcado/desmarcadoCAPALBO, D. M. F.; CONTIERI, R. C.; CANDIDO, A. C. C.; SOARES, C. M.; MORAES, I. O.; CONTI, H. H. Bacillus thuringiensis: busca de atividade no controle de doenca de plantas. In: SIMPOSIO DE CONTROLE BIOLOGICO, 3., 1992, Aguas de Lindoia. Anais. Jaguariuna: EMBRAPA-CNPDA, 1992. p. 289

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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7.Imagem marcado/desmarcadoMORAES, I. O.; CAPALBO, D. M. F.; MORAES, R. O.; BIANCHI, V. L. del; CONTI, H. H. Bacillus thuringiensis production using cassava liquid waste (manipueira) as a fermentation substrate. In: INTERNATIONAL MEETING ON CASSAVA FLOUR AND STARCH, 1994, Cali. Abstracts. Cali: CIAT, 1994. p.124

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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8.Imagem marcado/desmarcadoCAPALBO, D. M. F.; SADI, C. V. S.; CANDIDO, A. C. C.; CONTIERI, R. C.; CONTI, H. H.; SOARES, C. N. Atividade de Bacillus thuringiensis no desenvolvimento de fungos fitopatogênicos. In: REUNIÃO ANUAL DO INSTITUTO BIOLÓGICO, 4., 1991, São Paulo. Resumos. São Paulo: Instituto Biológico, [1991?]. p.17

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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9.Imagem marcado/desmarcadoTONIETTO, J.; CLAUMANN, A.; SILVA, A. L.; GUERRA, C. C.; PANDOLFO, C.; CONTI, H.; ROSIER, J. P.; FELIPPETO, J.; FREITAS, J. P.; BASSETTI, J. E. P.; PROTAS, J. F. da S.; GRANDO, M. C.; ZANUS, M. C.; ERN, R.; BIANCO, S. P.; LÁZZARI, V. R.; DONINI, V.; CALIARI, V. Elementos do caderno de especificações técnicas e do sistema de controle para a estruturação da Indicação de Procedência vinhos de altitude de Santa Catarina. In: PANDOLFO, C.; VIANNA, L. F. de N. (Orgs.). Caracterização da região produtora, indicadores e instrumentos para proposição de uma indicação geográfica. Florianópolis: Epagri, 2020. 193-201

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  29/06/1994
Data da última atualização:  16/02/2017
Autoria:  MORAES, I. O.; CAPALBO, D. M. F.; MORAES, R. O.; BIANCHI, V. L. del; CONTI, H. H.
Afiliação:  IRACEMA O. MORAES, UNESP; DEISE MARIA FONTANA CAPALBO, CNPMA; UNESP; UNESP; CNPQ.
Título:  Bacillus thuringiensis production using cassava liquid waste (manipueira) as a fermentation substrate.
Ano de publicação:  1994
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL MEETING ON CASSAVA FLOUR AND STARCH, 1994, Cali. Abstracts. Cali: CIAT, 1994.
Páginas:  p.124
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In developing countries the search for inexpensive substrates to grow useful microorganisms is a desirable way to get new and safe products to protect man against insect pest losses. Bacillus thuringiensis is an entomopathogenic bacteria, which by fermentation produces endo- or exotoxins to be used against Lepidoptera or Diptera, resp. These are insect pests of economic importance in developing countries, mainly in Brazil, where 60% losses in agriculture are caused by this type of pest. Our research group has been working with B. thuringiensis since 1970; and many papers have been published on the processes, culture media composition and available substrates, culture and operational conditions, equipment and so on. Many residues and waste waters were tried forthe fermentation culture medium. This paper reports the possibility of using manipueira, a residual waste water from cassava processing as a substrate to produce B. thuringiensis by fermentation. The culture medium was composed of 75% manipueira & 25% water. Operational conditions considered agitation and aeration rate, as well as initial pH and optimum growing temperature. Microbial growth and sporulation behavior were accomplished by optical density determination, pH variation and sugar consumption. Results are promising.
Palavras-Chave:  Production; Residues; Substrates; Substrato.
Thesagro:  Bacillus Thuringiensis; Fermentação; Mandioca; Manipueira; Produção; Resíduo.
Thesaurus NAL:  fermentation; Manihot.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/155952/1/1994PL010-Capalbo-Bacillus-2660.PDF
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA2660 - 1UPCPL - DD
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